Isidora Janković – Nutricionizam sa kvantnom medicinom


Isidora Janković

Magistar farmacije
Medicinski biohemičar i Nutricionista

Instagramnovosadski.nutricionista
Facebook@officialvaletudo
[email protected]

• Mršavljenje ( individualan plan ishrane ),
• Kvantna analiza zdravstvenog stanja,
• Saveti u vezi sa ishranom,
• Ishrana kod posebnih zdravstvenih stanja,
• Ishrana dece,
• Ishrana trudnica,
• Ishrana sportista,
• Upoznati zdrav način života,
• Uspostavljanje pravilnih ritmova,
• Buđenje organizma,
• Čišćenje i oporavak organizma,
• Detoksikacija,
• Upoznavanje i slušanje svog organizma.

Čovekov organizam funkcioniše kao celina i potrebno je da svaka ćelija međusobno besprekorno komunicira, kako bi u svakom momentu pravilno reagovao, sa ciljem da nas zaštiti kada se nađemo u stresnim situacijma, ali i od svakodnevnih životnih prepreka (industrijski prerađena hrana, zagađenje vazduha, zagađenje vode, zagađenje zemljišta, štetnih hemijskih agenasa..).

Svaka ćelija emituje svoju frekvenciju, a kvantna medicina, koja je zasnovana na kvantnoj fizici, nam omogućava da registrujemo poremećaj na ćelijskom nivou, upravo zbog merenja promena ćelijskih frekvencija koje izazivaju različiti faktori, što nam daje mogućnost da uočimo promenu vrlo rano, kada je idealno vreme da delujemo kako bismo je vratili na prvobitnu frekvenciju, koju emituje zdrava ćelija.

Zbog toga je važno negovati naš organizam, kako kroz pravilnu ishranu, tako i kroz pravilne životne navike. Jedna od vrlo bitnih navika jeste pravilan san, kako bi se naši organi potpuno regenerisali, a regeneracija jednog od naših najvažnijih organa, jetre, počinje u 22h.

Kod postojećih problema je vrlo važno sagledati kako je do tog problema došlo, šta je uzrok, a šta okidač za nastanak problema, kada to otkrijemo, onda problem rešavamo otklanjanjem uzroka, i samo tako sa sigurnošću ga možemo rešiti. Često se iza problema sa viškom ili manjkom kilograma krije masna jestra, problem sa radom digestivnog trakta, dehidriranost, hormonski disbalans i drugo, a uzroci ovih problema su najčešće virusi, bakterije, paraziti, loša i neizbalansirana ishrana, loše životne navike, velike količine kafe, alkohola, emotivan ili fizički stres.

Pored izbalansirane ishrane tačno prilagođene pojednicu, u svom radu praktikujem primenu biljnih dodataka kao što su čajevi, mešavine određenih biljaka ili preparati od čistih bijaka, kako bismo dodatno unapredili zdravstveno stanje, koje je često uzrok nastanka viška kilograma. Kao oblik detoksikacije praktikujem primenu ceđenih sokova od voća i povrća, gline, čajeva, ulja..

Na primer, kod osoba kod kojih je masna jetra kriva za dobijanje na telesnoj masi i za teško smanjivanje iste, kao odlična biljka, koju dodajemo ishrani, se pokazala sikavica.

Nikad ne preskačem oblik detoksikacije koji dodatno potpomaže radu našeg limfnog sistema, koji je pored jetre i bubrega veoma bitan za eliminaciju otrova iz organizma.
Ono što nikad ne izostavljam iz jelovnika mojih klijenata jeste sveže voće i povrće i njihovi ceđeni sokovi, kako bi uvek imali unos vitamina, minerala i šećera, da ne bismo doveli organizam u stanje skrivene iscrpljenosti, a pri tom održavali pravilan kiselo-bazni balans u organizmu. Što se tiče suvog voća koje je većinski kiselog karaktera, izdvojila bih suvu smkvu koja ispoljava bazne karakteristike i preporučujem kao dodatak svakodnevnoj ishrani kroz doručak ili u vidu užine.