Kako nastaviti zdraviji način života

Nakon prva 4 koraka navedena u tekstu Kako započeti zdraviji način života – čaša limun vode po buđenju, zdraviji doručak, veća količina sveže salate uz obroke i 1-2l zdrave tečnosti na dan – na redu su 3 nove navike koje će nastaviti i ubrzati naš put ka boljem i kvalitetnijem životu sa svim dobrobitima koje zdraviji način života nosi sa sobom. To su..

5.) začini u ishrani – znate kako kažemo da često manje stvari znaju da naprave ogromnu razliku – navika da suve i sveže začine dodajemo u naša jela, činije sveže salate i svakodnevne napitke je upravo jedna od njih.

6.) zdrave užine – šta efikasnije može olakšati kreiranje zdravijeg načina života od istih takvih užina između obroka? Ovi manji obroci, nutritivno balansirani i bogati raznim vrstama vitamina, minerala, dijetnih vlakana, enzima, antioksidanasa i svim makronutrijentima – čia puding, ovsena kaša, zdravi slani i slatki namazi, voće (sveže, sušeno, koštuničavo) i povrće, crna čokolada, kokice, integralni krekeri i pločice.. – savršeno će upotpuniti i značajno olakšati našu zdraviju rutinu.

Lista predloga za zdraviju užinu


7.) zdravi slatkiši – kome bi još smetalo da s vremena na vreme, u umerenim količinama i bez ikakve griže savesti pripremi sebi i svojim dragim ljudima neko od mnoštva slatkih zadovoljstava koje nam pored lepih ukusa i osećaja pomaže da budemo i zdraviji, lepši, energičniji i mlađi?

Zdraviji način života nije nikakav bauk. Važna je samo čovekova iskrena volja da svoj život učini boljim. Sve drugo ide samo i prilično lako. Koraci navedeni u ova dva teksta (slede još dva) su upravo osmišljeni tako da nam maksimalno olakšaju primenu u već postojeći način života i učine da bez ikakvih prepreka (i izgovora) krenemo dalje u boljem pravcu. Potrebna je samo želja i najobičnija konsultacija sa doktorom ukoliko uvodite u ishranu neke nove namirnice koje nikad ranije niste koristili ili poželite više da se krećete. Za sve drugo, tu su ovi i slični tekstovi kao vodič i znakovi kraj puta dok se krećemo ka svojim sjajnim ciljevima.

Nije nimalo teško, videćete i sami. Dajte sebi vremena za promenu, krenite od jedne zdrave navike i na nju nadovežite svaku sledeću. Neće puno proći, osetićete razliku. I prijaće : ) Dovoljno da ona sama postane razlog da nastavite dalje divnim putem slobode boljeg života kojim ste krenuli.

Znači – čaša limun vode, zdraviji doručak, obavezna salata uz obroke, 1-2 l vode na dan pa zatim i suvi i sveži začini i jednako zdrave i ukusne užine i slatkiši kao neizostavan izbor u našoj svakodnevnoj ishrani.

Hajdemo zajedno – malim koracima napred ka velikim stvarima za nas. Odlučite da svom životu date vrednost koju zaslužuje i učinite ga lepšim, boljim, kvalitetnijim i ispunjenijim. Jer vi to zaslužujete.

I samo zbog toga, odlučite.. i počnite.

Ako osetite da ipak nećete moći sami i da vam je na tom putu neophodna pomoć, uvek možete konsultovati stručnjake – nutricionistu, fitnes trenera, doktora klasične ili holističke medicine..

Da li ste spremni? Hajdemo : )

Kako započeti zdraviji način života?

Ukoliko želite možete iskoristiti svoje društvene naloge za motivaciju, priznanje i podsticaj sebi i drugim ljudima, tako što ćete deliti sve svoje nove, zdravije navike u danima, nedeljama i mesecima pred nama, i usput ih označiti tagovima koji će olakšati praćenje vašeg napretka na putu ka svom kvalitetnijem načinu života. To mogu biti oznake #4health i vaš nadimak uz tag na početku, kao što je to na primer #mia4health oznaka na mom instagram profilu koju možete pogledati ispod.

Kada odaberete da kliknete na nju, izlistaće vam sve zdrave navike koje sam tokom vremena objavila na svom instagram nalogu. Na isti način to možete učiniti i vi.

Komentariši