Kako započeti zdraviji način života?

Pitate se kako započeti zdraviji način života? Odgovor je u stvari vrlo jednostavan – čaša limun vode ujutru, zdrav doručak, obavezna salata uz obroke i 1-2 l vode na dan..

Prvi koraci ka zdravijem načinu života

1.) limun voda nakon buđenja – čaša mlake ili vode sobne temperature sa par kapi ceđenog limuna na početku dana će nas uspešno hidrirati (nadoknaditi telu tečnost koju smo izgubili tokom noći) i istovremeno razbuditi dajući nam sjajnu startnu energiju za početak dan i savršen uvod i pripremu za prvi obrok.

Limun voda, zdrave navike, zdraviji način života
Limun voda – zdrava navika br. 1

2.) doručak – zdraviji izbori namirnica, pre svega proteini i zdrave masti, omogućiće nam stabilnije nivoe šećera u krvi i energije tokom dana, lakšu koncentraciju, balans hormona i veću otpornost na stresne situacije. – (Visoko proteinska ishrana + 7 sjajnih recepata, Zdrave masti – zbog čega su važne i gde ih možemo pronaći )

Zdrav doručak, zdrave navike, zdraviji način života
7 ideja za brz, ukusan i zdrav doručak, 17 slatkih ideja za zdraviji doručak,
17 slanih ideja za zdraviji doručak

3.) voda i sve druge vrste zdravih napitaka uneti u dovoljnoj količini (po malo i ravnomerno tokom dana) nastaviće sa svim dobrobitima koje donosi čaša limun vode sa početka – hidrataciju tela, alkalizaciju, detox organizma i veće i stabilnije nivoe energije tokom dana. 70% našeg tela je voda. Treba li nam stvarno još neki razlog?

Voda, detox voda, zdrave navike, zdraviji način života
3 načina za ukusnu i laku hidrataciju

4.) činija sveže salate uz obroke – osim što izuzetno korisnim i bogatim sadržajem enzima i antioksidanasa pomaže bolje varenje teško svarljive hrane kao što su proteini, alkalizuje telo i utiče na borbu sa slobodnim radikalima čuvajući našu snagu, vitalnost i mladolikost, pomoćiće i značajno sa jednim od najčešćih problema sa kojim se svakodnevno borimo – kako da sporije ogladnimo i duže ostanemo siti. – ( Dijetna vlakna u ishrani )

Činija sveže salate, zdrave navike, zdraviji način života
Moć sveže pripremljenih salata i fantastične kombinacije zimskog povrća
Neodoljive detox salate – ideje uz obroke

I to je to. Toliko je jednostavno i u potpunosti dovoljno za sam početak ukoliko se posvetimo na pravi način.

Nove zdrave navike i mi

Jednom kada usvojimo ove četiri nove zdrave navike i one postanu deo našeg dana baš kao što su nam to tuširanje ili izlazak napolje, spremni smo i za druge divne zdrave odluke koje će još više upotpuniti i obogatiti sada već značajno kvalitetniji, lepši i energičniji stil života kojim možemo u potpunosti biti zadovoljni. Jer osim što će nam mnogo više prijati postaće i sjajan vetar u leđa za sve one beskrajno vredne i zanimljive ciljeve i snove koji na polici našeg uma dugo čekaju da budu primećeni i ostvareni.

Onog trenutka kada počnemo redovno da osluškujemo svoje telo, svaku njegovu vibraciju i reakciju, energiju, osećaje i stvarne potrebe u svakom trenutku znaćemo da smo na pravom putu. Tada sasvim spontano usvajamo stil života u kojem su briga o sebi, svakodnevna nega i ljubav prema sebi a odmah zatim i za druge, najvažniji temelj na kojem ćemo stvarati sve dalje, i uveriti se koliko stabilan, bogat i divan život ume da bude, a to je ono što vam od srca želim. Pa hajde da počnemo, zajedno : )

Čaša limun vode, zdrav doručak, obavezna salata uz obroke i 1-2 l vode na dan. Krećemo : )

Kako nastaviti zdraviji način života ?


Komentariši