Kolagen i elastin – prirodno podmlađivanje tela u svojoj punoj snazi

Hrana koja podstiče stvaranje kolagena:

 • omega 3 masne kiseline (losos, tuna, skuša, sardina, morski plodovi, orasi, bademi, semenke lana..)
 • zeleno i crveno povrće u ishrani (spanać, blitva, kupus, kelj, brokoli, špargla, paradajz, cvekla, šargarepa i paprika)
 • citrusno i crveno voće (limun, narandže, mandarine, ananas, jabuke, jagode, maline, brusnice, lubenice..)
 • ćuretina, proizvodi od soje, supe sa goveđim kostima (želatin) lagano, duže kuvane, sa raznovrsnim korenastim povrćem i belance.

Minerali koji podstiču stvaranje kolagena:

 • magnezijum – spanać, badem, avokado, banane
 • cink – školjke, jaja, sočivo, semenke bundeve
 • gvožđe – višnje, cvekla, borovnica, cele žitarice, tofu

uz aminokiseline – svež, posni i mladi sir, mahunarke, ribu i jaja.

 1. više zdrave tečnosti – do 2l dnevno, obezbediće telu veću količinu energije i u velikoj meri pročistiti organizam od toksina koji izazivaju upale, nanose štetu ćelijama i utiču na zadržavanje masti i vode u telu  koje organizam koristi kao vid naše zaštite i način da obuhvati i izoluje toksine dalje od krvotoka i svih vitalnih organa. – 3 načina za ukusnu i laku hidrataciju
 2. detoksikacija – je upravo način na koji se telo putem određenih aktivnosti, vode i zdravih namirnica, biljaka i začina oslobađa nakupljenih toksina. – Jednostavan detox program u samo 5 korakaLak i jednostavan detox plan koji odgovara baš svakom
 3. hormonska ravnoteža  – manje hemijskih reakcija u telu, i naglih i čestih oscilacija u nivoima hormona, smanjiće i količinu toksina koji nastaju kao produkti metabolizma kao i potrebu da telo koristi neophodne hranljive materije iz zaliha koje ima u sebi, kako bi se zaštitilo od negativnih posledica intenzivnog  dejstva hormona i napravilo ravnotežu u krvi, ćelijama, organima i kompletnom organizmu. Sve ovo jako crpi telo i utiče na pad energije, imuniteta, stvaranje zaštitnih upala, povećane kiselosti i starenje organizma pa je balans hormona u našem telu jedna od najvažnijih stavki zdravog i kvalitetnog života –
  Kako postići balans ženskih hormona.
 4. odgovarajuća ishrana – protivupalna ishrana (smanjuje upalne procese u telu i koži),  bazna (alkalna) ishrana (održava PH balans u krvi, limfi i kompletnom organizmu) i antioksidansi (štite ćelije od oksidativnog stresa i popravljaju nanetu štetu).
 5. dodaci ishani –  magnezijum i B kompleks, vitamini A, D i E, omega 3, cink i selen / uz kalijum i kalcijum unetih kroz ishranu, nadoknadiće gradivne materije neophodne telu koje sve češće ne uspevamo da unesemo kroz ishranu a koje su od izuzetnog značaja za naše zdravlje, dobar izgled i dobrostanje.
 6. fizička aktivnost – umerena i redovna fizička aktivnost ključ je svake zdrave odluke, zdravijeg stila života, veće količine energije, kvalitetnijeg odmora, mladolikosti i sveopšteg zdravlja. 
 7. nega (četkanje tela, masaže, inhalacije..) – 14 saveta za zdrav i snažan limfni sistem

Komentariši