Najukusniji zeleni smoothie

Sastojci i priprema:

1/2 zelene jabuke

1 banana

2 šake mladog spanaća

manji komad korena  ili 1 stabljika celera

komadić svežeg đumbira

1 kašičica meda

malo cimeta

 2 do 2,5 dl vode

U blender najpre dodati spanać a zatim bananu, jabuku, celer i đumbir što sitnije iseći na listiće preko njega. Dodati i preostale sastojke – cimet, med i vodu i sve zajedno mutiti 1-2 minuta.

Ljubitelji zdravih napitaka naviknuti na sveže ukuse mogu nacediti i malo limuna za još efikasniji spoj namirnica. Budite slobodni da pravite svoje sopstvene alkalne kombinacije – spanać možete zameniti blitvom, listovima kelja, zelenom salatom, maslačkom ili bilo kojim drugim zelenim lisnatim povrćem – ukus je drugačiji ali moć alkanog delovanja ostaje ista.

glasses of  green juice with apple and spinach

Idealan tokom jutra, na prazan stomak – ovaj smoothie prestavlja pravu riznicu zdravih sastojaka. On je vaša čaša zdravlja. Izuzetno bogat vlaknima, vezuje za sebe štetne materije sakupljene u organizmu i eliminiše ih iz tela.

Bilo da se odaberete ovaj recept, neki sličan ili bilo koji drugi napitak sa zelenim lisnatim povrćem – zeleni smoothie jedan je od najalkalnijih napitaka, koji redovnim konzumiranjem efikasno balansira ph vrednost krvi, smanjuje upale u organizmu, daje više energije i sveobuhvatno bolji osećaj u telu.

Definitivno vredan izbora za vašu novu, bolju naviku, zajedno uz ostale alkalne obroke – najzdraviju voćnu salatu i sveže pripremljene salate od različitih, ukusnih, kombinacija povrća.

U tekstu Alkalizacija – kako da očistite i ojačate svoj organizam možete saznati više o benefitima alkalnih namirnica na vaše zdravlje.

Komentariši