Prolećni detox u 5 koraka

Nagomilani toksini iz okoline i hrane koju unosimo, nusprodukti metabolizma i stresa, brz ritam života, konstantan umor i nedostatak fizičke aktivnosti sve više utiču na kvalitet naše svakodnevnice, količinu energije koju posedujemo i zdravlje.

Proces podsticanja prirodne detoksikacije tela uopšte nije zahtevan ni težak a benefiti su brojni. Detoksikacija pomaže eliminaciji toksina iz organizma, poboljšava metabolizam, osnažuje imunitet, popravlja raspoloženje i izgled kože, dobijate na energiji a ujedno i gubite kilograme.

Dovoljno je samo pridržavati se sledećih 5 koraka u što većoj meri i čišćenje će započeti nakon petog dana, a na vama je da sa ovim jednostavnim detox planom nastavite što duže jer što više budete sprovodili navedene aktivnosti sve bolje ćete se osećati.

  1. Popijte čašu mlake vode sa limunom svako jutro na prazan stomak
  2. Unesite što više vode tokom dana ( 8 do 10 čaša je idealno) – 3 načina za ukusnu i laku hidrataciju
  3. Podstaknite cirkulaciju i znojenje u telu na bilo koji način – krećite se na otvorenom, vežbajte kod kuće ili u teretani, posetite saunu.
  4. Unosite dovoljno vlakana, kroz sveže (ili blago kuvano) voće i povrće, integralne žitarice i mahunarke (sočivo i pogotovo bob u prahu). Oni su odličan izvor antioksidanata, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana koje vezuju i izbacuju štetne materije iz organizma a istovremeno dodaju hranljive materije neophodne za normalno funkcionisanje tela i popravljanje nanete štete.
  5. Biljke kao što su maslačak, peršun, kopriva, korijander, bosiljak, komorač, mirođija i zeleni čaj, dodatno pomažu prirodan proces detoksikacije u telu, kao i zeolit i aktivni ugalj.

Kao što vidite, očistiti telo od nagomilanih loših materija nije nimalo teško niti komplikovano a može da bude i vrlo lepo i ukusno. Ako samo redovno konzumiramo dovoljnu količinu zdrave tečnosti raspoređene tokom dana i jedemo salatu napravljenu od namirnica koje su dobre za detoksikaciju barem dva puta nedeljno, dobićemo dodatnu energiju i sposobnost da se bolje fokusiramo.

Ono što je sigurno je da svaka detox aktivnost u velikoj meri znači našoj energiji, zdravlju i fizičkom izgledu i kao takva vredna je svakog truda i vremena koje ćete uložiti. Najvažniji u svemu su doslednost i posvećenost u želji da kreiramo nove zdrave navike a dobri rezultati sigurno neće izostati.

Pogledajte koje su to Namirnice za top detox i kako ih kroz različite predloge zdravih obroka i napitaka (Zdravi detox napici) na jednostavan način možemo uvesti u svoju svakodnevnu ishranu, kao i kako vrlo jednostavno možemo izvesti Prolećni detox najukusnijim supama i čorbama.

Komentariši