Volite sebe dovoljno – vaša definicija zdravog

Prva  i najbolja zdrava odluka koju ćete ikada doneti i koja predstavlja osnovu za svaku drugu bolju odluku je upravo  – Volite sebe dovoljno da definišete i izgradite sopstvenu verziju zdravog, boljeg i ispunjenijeg načina života.

Apsolutno ne morate prihvatiti svaki savet, odluku ili preporuku koju pročitate, saznate, čujete ili vidite da drugi sprovode ili promovišu u svojoj definiciji boljeg i zdravijeg života. Apsolutno ne morate da se vodite njihovim izborima, načinima, brzinom sprovođenja, vrstama ishrane, aktivnostima, interesovanjima, ili uzorima. Definišite svoje. Šta za vas znači bolji život, šta za vas znači zdraviji način života. I u kojoj meri vi to želite da ostvarite za sebe.

Saslušajte što više različitih pogleda kako bi sebi dali ideju i raznolikost u izboru i prihvatite sve što u vama budi osećaj smisla i logike, zadovoljstva i interesovanja, poverenja. Sve što u vama odzvanja ovo je realno i izvodivo za mene. Bile to obične šetnje nakon obroka, vožnja rolera ili bicikla u lepim danima za to, odluka da budete stabilniji i izbegnete da se nervirate za svaku sitnicu koju ne možete da promenite, uvođenje nekih zdravih obroka u svoju ishranu ali ne svih i ne odmah, ili sa druge strane potpuno posvećeno bavljenje svojim telom, energijom i zdravljem, kako bi tu gde želite da budete stigli što pre, opet vi birate šta je vaša definicija boljeg i zdravog i kada na stvari gledate iz tog ugla imaćete svaki razlog da tu definiciju prihvatite potpuno i pretvorite u realnost.

Samo lično vaša definicija daće vam dovoljno snage, volje i istrajnosti potrebne da nove poglede sprovedete u delo i da to činite dovoljno često da one postanu vaša nova navika i deo vas, uz one dobre navike koje ste već imali. Iako one i jesu deo vas sve vreme, ovaj put će to biti i praktično, ne samo mislima i osećajima o tome šta je ispravno za vas – već i delima u svom životu : ) Jer dela su ono što se računa, dela daju rezultate. Dela vas vode do bolje realnosti od koje nećete morati da bežite nigde jer će vam se sviđati ono što vidite oko sebe, na sebi i u sebi.. i jer će vam se sviđati to što ste baš vi doveli sebe tu.

Kako započeti zdraviji način života?

Komentariši