Zašto zdravije odluke i navike?

Zato što uz pomoć njih pružate sebi:

  • zdravlje
  • energiju
  • lepši izgled
  • otpornost na stres
  • stabilnost
  • slobodu da funkcionišete bolje i lakše
  • prostor za smisao, ostvarenost i kreativnost
  • usporavate starenje
  • .. i još mnogo toga

Ali, da li je stvarno potreban još jedan razlog?

Be happy

Flašu vode u ruke, udobnu obuću na noge i na putu do prodavnice odlučite da one stare, dotrajale navike koje vam više ničemu ne služe i najverovatnije stvaraju više štete nego koristi, zamenite nekim novim i boljim. Sada je lakše nego ikad odabrati zdravije izbore i reći iskreno sebi – nisam ljubitelj potpuno zdrave ishrane ali preuzeću odgovornost za sebe i uvrstiti neke zdravije namirnice u svoju svakodnevnu ishranu, i polako, vremenom, odvesti sebe sa mesta na kome vidim da mi nije lepo ali može da bude ako odlučim bolje.

food-photography-2834549_1920

I tada, umesto belog – uzeću ražani hleb, umesto rafinisanog uzeću prirodno ulje – u stvari manje ću pržiti a više kuvati, peći u rerni, grilovati, dinstati i tako ću, osim zdravije, raditi stvari i ekonomičnije i bolje. Uz meso koje volim i ne želim da ga se odreknem uneću obavezno i činiju sveže, lepe salate koja će mi pomoći da duže ostanem sit(a), ne budem pospan(a) dok se moj organizam trudi da svari hranu koju sam unela, i budem sposobna da normalno funkcionišem sa svim svojim svakodnevnim obavezama bez dodatnog otežavanja. Odabraću da unosim dovoljno tečnosti jer mi ona pomaže da posedujem više energije i iz svog tela izbacim sve nepotrebne i štetne materije koje se čak i samim procesom metabolizma nagomilavaju i prave problem na duže staze.

14225558_511947929002570_7756716032132010321_n

Svako ko je duže od nedelju dana odlučio da unosi vodu, čaj ili bilo koju drugu zdravu varijantu napitka, osetio je ogromnu razliku koju donosi redovan unos tečnosti. Sama činjenica da nam je telo sastavljeno od 60 – 70% od vode dovoljno govori o presudnoj važnosti njenog redovnog i dovoljnog unošenja u organizam i šteti koju sebi nanosimo kada to ne činimo.

Balance-a-healthy-lifestyle


Zato, odlučite da pomognete sebi, i jednu po jednu malu odluku donesite i sprovedite u delo. Videćete nakon ne tako mnogo vremena i prve rezultate i zapitaćete se iskreno – kako sam ikada mogao da radim drugačije.

Spreman(na)?

Hajdemo zajedno : )

Komentariši